Waterstofregio 2.0

Mens en milieu zijn erg belangrijk voor de Beukers groep. In 2010 is ons zusterbedrijf E-Trucks Europe opgericht. Dat bedrijf ontwikkelt, bouwt en levert waterstof-elektrisch hybride vrachtwagens waaronder vuilniswagens. Deze voertuigen zijn stil en stoten alleen pure waterdamp uit, dus zero-emissie. Wij zien waterstof als een zeer geschikte duurzame energiebron voor vervoer. Bij de productie van waterstof wordt water met behulp van stroom omgezet in waterstof en zuurstof. Die waterstof is gemakkelijk te vervoeren en op te slaan en op elk gewenst moment te gebruiken. In waterstoftoepassingen voor vervoer, zoals bussen, trucks en auto’s, kan waterstof (eenvoudig) met lucht weer omgezet worden in stroom dat een elektromotor aandrijft. Waterstof wordt onder druk opgeslagen en kan gewoon aan de pomp getankt worden. In Europa worden steeds meer waterstof tankstations aangelegd. Tanken van waterstof duurt net zo lang als het tanken van fossiele brandstoffen. Ook qua actieradius is een waterstof voertuig vergelijkbaar met een conventioneel diesel of benzine voertuig.

Op dit moment is de verkrijgbaarheid van waterstof aan de pomp en ook het aantal modellen bussen, trucks en personenauto’s nog heel beperkt. Ook de mogelijkheden voor reparatie zijn beperkt. Dat komt door de nog beperkte vraag en eisen die gesteld worden aan de inrichting van de werkplaats en de kennis van de medewerkers.

De Beukers Groep wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en opschaling van waterstof mobiliteit. Daarom neemt zij deel aan het Interreg Vlaanderen-Nederland project Waterstofregio 2.0. onderdeel van dit project is om merk onafhankelijke reparatie en onderhoud van waterstof personenwagens aan te gaan bieden en geïnteresseerden te informeren over de ins en outs van waterstof vervoer. Om geïnteresseerden in de praktijk te kunnen voorlichten, demonstreren en zelf laten ervaren hoe een waterstof auto werkt, hebben wij zelf een Hyundai Nexo aangeschaft. Bent u geïnteresseerd, neem dan graag contact op. Wij zijn bezig om een Hydrogen Experience Center in te richten over voorlichting van waterstof transport. Heeft u schade aan uw waterstofauto, dan bent u bij ons aan het goede adres voor deskundig en veilig herstel van uw bijzondere auto.

PERSONENWAGENS
Leemskuilen 23
5563 CL Westerhoven

Tel:  +31 (0)40 2012636
info@beukersgroep.com

Btw: NL007560795B01
KvK: 17054508

Openingstijden:
ma t/m vr: 8.00 tot 18.00 uur
za: 9.00 tot 12.00 uur
Buiten deze openingstijden zijn wij bereikbaar via een 24-uurs

© 2024 Beukersgroep

-

Privacyverklaring

Lid van FleetRepair